Zomerinspiratie

Deze spreuk van Rudolf Steiner wilde ik graag nog met jullie delen. Hij hoort bij Sint Jan en is voor mij een hele mooie beeldende spreuk, passend bij deze tijd van het Jaar.

๐ƒ๐ž ๐ฌ๐œ๐ก๐จ๐จ๐ง๐ก๐ž๐ข๐๐ฌ๐ ๐ฅ๐š๐ง๐ฌ ๐๐ž๐ซ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐,
๐๐ฐ๐ข๐ง๐ ๐ญ ๐ฆ๐ข๐ฃ ๐จ๐ฆ ๐ฎ๐ข๐ญ ๐ณ๐ข๐ž๐ฅ๐ž๐ง๐๐ข๐ž๐ฉ๐ญ๐ž๐ง๐๐ž
๐ ๐จ๐๐ฌ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง
๐ฏ๐ซ๐ข๐ฃ ๐ญ๐ž ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐๐ฏ๐ฅ๐ฎ๐œ๐ก๐ญ;
๐Œ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ญ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฅ๐š๐ญ๐ž๐ง,
๐ฌ๐ฅ๐ž๐œ๐ก๐ญ๐ฌ ๐ข๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ญ๐ž ๐ณ๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง
๐ข๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ ๐ž๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ž๐ฅ๐๐ฐ๐š๐ซ๐ฆ๐ญ๐ž.

Deze spreuk vind je ook in mijn zomerse e-book waarin je ook informatie kunt lezen over wat de zomer en Sint Jan ons brengt.

Wat ik lees in deze spreuk is dat we als mensen er in de zomer in vrijheid op uit trekken, terwijl we ons huidige werk en leven even achter ons laten, om op te gaan in onze omgeving, in de prachtige natuur. ๐ŸŒฟ

We verliezen onszelf. Even zijn we een met het oneindige om in vol vertrouwen onszelf weer te kunnen hervinden in de warme wereld en van binnen weer te weten wat ons pad is hier op aarde.

Oke, het voelt een beetje bloot, deze diepgaande woorden vanuit mij zo op het internet te delen, maar ik deel ze graag met ieder die het inspireert.

๐ŸŒžOh, en mocht je nog meer willen weten en je graag verbinden met alle mooie aspecten van de zomer, je kunt m’n e-book via de webshop bestellen.

Het was tijd voor een nieuwe sensoryplank en dit keer in Sint Jans sfeer.

Vandaag kon het Sint Jansfeest helaas niet doorgaan vanwege het slecht weer dus had ik thuis voor Jasmijne deze plank bedacht.

Jasmijne maakte van alles behalve een vuurtje maar dat doet er ook niet toe. Alles wat er aan creativiteit uit komt leeft binnen het kind dus alles is goed!

Dit leuke knutselplankje kun je zeker goed gebruiken na het feest zelf. Het is een fijne activiteit om na te genieten.

TIP: het is heel leuk om de Sint Jansliedjes die je kent te zingen terwijl je kind lekker aan het knutselen is zo krijg je een fijne sfeer en wordt je kind wellicht ook geรฏnspireerd om iets te maken wat hem doet herinneren aan het zonigge feest.

En kijk uiteraard vooral wat je in huis of in de tuin hebt liggen, er zijn zo veel variaties mogelijk.

Als basis is het leuk om wat houtjes en gekleurde wol in rood, oranje en gele tinten klaar te leggen.

Veel plezier ๐Ÿ”ฅ

Het feest Sint Jan is eigenlijk meer een feestperiode dan een feest dag.

Tijdens Sint Jan zijn de dagen het langst en de nachten het kortst. We zijn naar buiten gericht en trekken er op uit. We worden een met de natuur en laten ons inspireren door onze omgeving.๐ŸŒผ๐ŸŒŠ๐ŸŒพโœจ

De warmte van de zon kan ons wellicht wat dof, dromerig, passief of zelfs lui maken. De uitdaging voor ons in de zomer is om innerlijk wakker te blijven en alle schatten die we tegen komen bewust met ons mee te dragen zodat we deze schatten tijdens de herfst kunnen oogsten.

๐ŸŒฟWe worden tijdens de zomer uitgenodigd om te dromen, wensen, ervaren en voelen.โœจ
We mogen onszelf verliezen in oneindigheid om onszelf weer te kunnen hervinden zodat we tijdens de herfst doelgericht te werk kunnen gaan.

โ˜€๏ธDe uiterlijke zon neemt na Sint Jan af en onze innerlijke zon wordt uitgenodigd om te gaan groeien.

๐Ÿ–ผ๏ธDeze prachtige afbeelding is een stukje van het werk van @atelierexler, neem gerust een kijkje op haar Instagram.

Johannes

โ˜€๏ธTijdens het Sint Jansfeest herdenken we onder anderen Johannes de Doper en Johannes de evangelist.

Jazeker, er waren volgens Rudolf Steiner twee Johannesen die in nauwe verbinding samenwerkten met elkaar. Na de dood van Johannes de Doper werkte hij door in Johannes de evangelist.

Sint Jan wordt gezien als het feest van de toekomst. Dit feest laat ons een voorbeeld zien. Een beeld van wie wij als mensen kunnen worden als we ons blijven ontwikkelen.

Johannes de Doper was in zijn tijd de meest ontwikkelde mens. Hij werd ook wel de grootste der mensen en de kleinste der engelen genoemd.

Prachtig om tijdens Sint Jan stil te staan bij dit inspirerende voorbeeld die Johannes was maar eigenlijk ook nog steeds is.

๐Ÿ“’In mijn zomerse e-book komen ook verbindingsvragen aan bod die je laten reflecteren op je eigen ontwikkeling, zodat we stapje voor stapje mogen groeien tot een warme innerlijke zon en tot een warme Johannes.๐Ÿงก

๐Ÿ–ผ๏ธDit prachtige schilderij verbeeld de twee Johannesen als tweelingziel en staat als afbeelding op het boek: Johannes de Doper en de Evangelist, geschreven door: Loek Dullaart. (Een aanrader als je je meer wilt verdiepen in hun verbinding met elkaar).

Sensory play

Door middel van spel verschillende structuren, kleuren en geuren ervaren.

Het is zo leuk om nieuwe vormen te bedenken. Hier een zomerplankje waar Jasmijne zich al uren mee heeft vermaakt.

๐ŸŒธlavendel
๐ŸŒผkamille thee
๐ŸŒพrijst
๐ŸŒบGedroogde bloemen uit de tuin
๐Ÿง‚balletje zoutdeeg

Met verschillende, materialen uit de natuur wordt de fantasie geprikkeld. Ze gebruikte ook graag haar spulletjes uit haar eigen keukentje.

๐™‘๐™ช๐™ช๐™ง๐™๐™–๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™จ ๐™๐™š๐™š๐™ฉ ๐™ž๐™ 
๐™„๐™ฃโ€™๐™ฉ ๐™ซ๐™ช๐™ช๐™ง๐™ฉ๐™Ÿ๐™š ๐™ก๐™š๐™š๐™› ๐™ž๐™ 

Jawel deze seizoenstafel heb ik zojuist nog afgekregen๐Ÿ˜… nog net op tijd voor het Sintjansfeest.

Geniet van deze week, hopelijk laat het zonnetje zich nog een beetje zien.

Hoe simpeler de activiteit hoe meer ruimte er ontstaat voor een eigen invulling van je peuter. Met kleuren van het seizoen creรซer je een passende sfeer.

๐ŸŽจ kleur eerst het papier met lentekleuren
๐ŸŽจga over de tekening heen met lichtgele waterverf
๐ŸŽจmaak propjes van zijdevloei in bloemenkleuren en plak ze op de schildering